Agencia Prensa Rural
Mapa del lloc Web
Suscríbete a servicioprensarural

Cte. Corrent. 2100 3200 91 2201253066
Campanya de Solidaritat: Emergència Terratrèmol a Haití
Associació Catalana per la Pau (ACP) / dissabte 16 de gener de 2010
 

Un terratrèmol de 7 graus en l’escala Richter va sacsejar Haití la passada nit causant desenes milers de morts i ferits al país més pobre en l’hemisferi occidental.

L’epicentre del sisme va ser localitzat a 15 quilòmetres de la capital. A la primera tremolor li van seguir tres rèpliques de 5,9, 5,5 i 5,1 graus de magnitut.

Tot i que encara, per la dificultat de la situació no hi hagi un inventari oficial de danys, morts i desapereguts, la capital, Port-au-Prince, ha quedat completament destruïda. Un nombre indeterminat d’edificis públics, entre ells el Palau Nacional, així com un hospital, la catedral, instal·lacions de l’Organització de Nacions Unides (ONU), hotels, comerços i centenars d’edificis de vivendes es van esfondrar mentre es mantenen tallades les comunicacions i l’accés a l’electricitat i a l’aigua potable.

Davant aquesta situació d’emergència humanitària, l’Associació Catalana per la Pau ha rebut una demanda urgent de suport del nostre soci local a Haití, el Centre de Recherche et de Formation Economique et Sociale pour le Developpement (CRESFED), organització que actua en el camp del desenvolupament i amb qui ja estem executant altres projectes, per a pal·liar les conseqüències del terratrèmol i iniciar tan aviat com sigui possible les tasques de reconstrucció conjuntament amb les autoritats locals.

Per a fer front a la situació, des de l’Associació Catalana per la Pau iniciem una campanya de solidaritat i fem una crida a persones, entitats socials i institucions catalanes a la col·laboració, fent aportacions econòmiques al compte número 2100 3200 91 2201253066.